Deze 2 eiken trappen staan in een woning in de buurt van Waalwijk, waar TrapDirect gevestigd is. De bewoners van deze in eigen beheer gebouwde nieuwbouw kenden onze naam en hadden bij familie en vrienden reeds door ons geplaatste trappen gezien. Het voelde dus heel logisch om een afspraak in onze showroom te plannen op het moment dat zij besloten te  gaan bouwen.

In eerste instantie was de onderste trap, welke begane grond met 1e verdieping verbindt, door de architect zo getekend dat deze vertrok vanuit de woonkamer. Mooier zou het zijn wanneer de trap vanuit de hal zou kunnen vertrekken en bovendien zou op deze manier minder warmte verloren gaan. Om die redenen raadde TrapDirect voor de verdiepingstrap een S-trap aan en dit idee werd door zowel de bewoners als hun architect goedgekeurd.  

Voor de bovenste trap was het van belang dat de trap niet voor het raam langs zou lopen. Hier is in het trapontwerp rekening mee gehouden. Wat niet zichtbaar is, maar wel van belang, is dat wanneer men 2 trappen boven elkaar plaatst het heel prettig is als beide trappen dezelfde beloopbaarheid hebben. Het is dus aan TrapDirect om ervoor te zorgen dat deze 2 verschillende trapmodellen met elk hun eigen beschikbare ruimte qua beloopbaarheid wel één trap vormen.

Qua materiaal was men op zoek naar een luxe kwaliteit eiken en voor de trapbomen werd gekozen voor een keepboom uitvoering. Bij een trap op keepboom liggen de trapbomen ónder de treden. Bij een dergelijke uitvoering wordt het hekwerk dus rechtstreeks op de traptreden geplaatst in plaats van op de trapboom; een mooi traditioneel detail aan deze trappen.

De onderste trap is als dichte trap uitgevoerd, de bovenste als open trap. Er werd bewust gekozen om geen muurleuning toe te passen. Het hekwerk aan de binnenzijde van de trappen loopt steeds door en biedt daarmee een veilig houvast.

Voor de verlichting boven de treden van de onderste trap werd door TrapDirect maatvoering aangeleverd. Zo stijgt de lijn van verlichting in dezelfde lijn als de trap.

Een geslaagd project; 2 luxe trappen in warm eiken gecombineerd met wit. De kwaliteit van het eiken en de niet standaard details als trapboom en verlichting tillen het geheel naar een hoger niveau!