Wanneer u de foto’s van deze jaren ‘30 trap bekijkt, lijkt het alsof deze hier altijd al heeft gestaan. En dat was precies de bedoeling van de bewoners van dit markante pand.

Zoals bij vele authentieke jaren ‘30 trappen het geval, werd ook in deze woning het hekwerk aan de open zijde van de trap in de jaren ‘80 verwijderd. De muurleuning werd toendertijd vervangen door een eenvoudig en recht model en het videhekwerk door een eenvoudig standaard spijlenhekje. Om de trap in volle glorie te kunnen herstellen, zijn de klanten bij verschillende woningen in de straat gaan kijken naar nog aanwezige originele trappen en hebben foto’s gemaakt van hekwerken die ze mooi vonden. De details van die trappen zoals de gedetailleerde beginpaal en het typische hekwerk met steeds een brede en 2 smalle spijlen met cannelure werden ingetekend in ons trappenfreesprogramma en daarna zorgvuldig gereproduceerd. Ook de afwerking van de zijkant van de trapboom door middel van lijstwerk werd gekopieerd van originele trappen verderop in de straat.

Tijdens het inmeten ter plaatse was de oude trap nog aanwezig. Doordat er bij het inmeten een 3d scan gemaakt wordt van de aanwezige ruimte was dat geen probleem voor het nauwkeurig inmeten van de trap. De nieuwe trap past dan ook precies terug in de prachtige authentieke terrazzo vloer en over de trapkast. De nieuwe en in de vorm van de trapboom meegebogen muurleuning wordt extra geaccuenteerd door de mooie blauwe kleur die op de muren werd aangebracht. Het hekwerk op de eerste verdieping is gelijk aan het op de trapboom gebruikte hek.

TrapDirect vindt het altijd fantastisch als de moeite wordt genomen om het trappenhuis in een woning in originele staat te herstellen. In deze woning is dit 100% gelukt. De nieuwe trap doet oude tijden herleven, complimenten voor deze zeer geslaagde en sfeervolle renovatie!