De robuuste eiken trap op deze foto’s bevindt zich in een nieuwbouwwoning op loopafstand van de Zuid-Hollandse kust. Natuurlijke doorleefde materialen, stoer beton en industrieel zwart vormen de solide basis van dit huis.

Geheel passend binnen deze visie ontwierpen we in samenspraak met deze klant voor dit project een indrukwekkende trap. De rustiek eiken traptreden en trapbomen evenals de trapspillen zijn extra dik uitgevoerd en de zwarte stalen balusters van het traphek hebben een doorsnede van maar liefst 33 millimeter.

Waar mogelijk werd deze trap gemonteerd met behulp van ambachtelijke pen en gat verbindingen zoals bijvoorbeeld te zien is bij de onderste trapspil. Doordat de pennen nog wat uitsteken, valt dit detail nog eens extra op. Waar een pen en gat verbinding niet mogelijk was, zijn de schroefgaten gevuld door middel van proppen.

Voor een nog meer doorleefde look werd de trap volledig gezandstraald. Door zandstralen ontstaat een ruw oppervlak en in het rustiek eiken aanwezige noesten en scheuren worden nog beter zichtbaar. Als afwerklaag werd gekozen voor een donkere Monocoat Olie om zo het hout er ouder uit te laten zien.

Onder de trap bevindt een deur naar de kelder. Ook de keldertrap werd door TrapDirect gerealiseerd in dezelfde robuust eiken uitvoering.

De muurleuningen zijn uitgevoerd in zwart staal en maken dezelfde kromming als de trapbomen. Vanwege de schakelaars aan het begin van de trap werd de onderste leuning wat korter gehouden.

Het resultaat is een trap die gezien mag worden en waar je na een dagje strand gewoon met zand tussen je tenen over naar boven mag lopen!