Deze woning uit 1972 was toe aan een grote renovatie en daarbij hoorde ook een beter beloopbare trap. De huidige trap was te steil en daarnaast paste deze ook niet bij de geplande nieuwe inrichting van de woning.

De bewoners vonden TrapDirect via Google en vulden een contactformulier in via de website met het verzoek om een afspraak ter plaatse. Tijdens deze afspraak werd de beschikbare ruimte voor de nieuwe trap ingemeten en nadien werd per mail een offerte en een 3d-ontwerp van de nieuwe trap toegezonden.

Omdat zich boven de trap een schuin dak bevindt, was het belangrijk om de trap in dezelfde stijging mee te laten lopen om zo een goede doorloophoogte te garanderen. Daarnaast was het ook fijn dat de trap niet direct tegen de glaswand zou starten. Zo kan men nog makkelijk bij de brievenbus en past er precies een deurmat bij de entree.

Qua materiaal werd gekozen voor een mooie klassieke combinatie van witgeschilderde trapbomen en geverniste eiken treden. Om de trap toch een hedendaags tintje te geven viel de keuze op een hekwerk bestaande uit 3 horizontale zwarte stalen liggers met een houten bovenregel. Dit is een mooi ruimtelijk hekwerk en het zwart combineert bovendien erg mooi met het eiken.

Ook op de vide op de eerste verdieping diende een hekwerk geplaatst te worden. Het is niet aan te raden om hiervoor ook een hekwerk met horizontale spijlen te gebruiken omdat er dan een onveilig ‘klimrek’ gecreëerd wordt. Om die reden werd het hekwerk op de vide uitgevoerd met platte witte spijlen. Dit past nog steeds goed bij de rest van de trap en is bovendien veilig.

Ook de stalen muurleuning werd door TrapDirect geleverd en gemonteerd. Deze loopt licht buigend mee met de kromming van de trapboom en is door middel van onzichtbare bevestiging gemonteerd.

De nieuwe trap loopt zeer prettig en past precies in het nieuwe lichte en ruime interieur dat de klant voor ogen had. Deze woning is weer helemaal van deze tijd!