Voor een nieuwbouwtraject in de buurt van Waalwijk werden wij door 2 toekomstige buren benaderd voor het maken van een offerte. Het ontwerp van beide woningen is zeer modern en ook voor de inrichting en trappen was de wens aanwezig voor zeer moderne designtrappen.

Tijdens een bezoek aan onze showroom bespraken we verschillende modellen zoals een Z-design trap of een muizentrap al dan niet uitgevoerd met een trapneus. De keuze viel op de muizentrap, ook wel keepboomtrap genoemd.

Een muizentrap is een modern model trap waarbij de trapbomen (keepbomen) aan de bovenzijde uitgesneden zijn in de contouren van de traptreden zodat de hele trapboom ónder de treden ligt. Hierdoor ontstaat een lijnenspel dat lijkt op zo’n nostalgisch papieren muizentrapje.

Wanneer een keepboomtrap wordt uitgevoerd zonder tredeneus, dus wanneer de stootborden en treden een hoek van 90 graden maken, ziet dat er heel indrukwekkend uit. Echter, een trap zonder tredeneuzen loopt zeer onprettig. Het is daarom bij dit model van groot belang om de treden dieper te maken zodat de trap toch comfortabel loopt. In het ontwerp van deze bordestrap is hier gelukkig goed rekening mee gehouden.

Tijdens een eerste afspraak op locatie werd de trap digitaal ingemeten. Met deze informatie werd een 3d ontwerp gemaakt zodat de bewoners een goed idee kregen van de nieuwe trap. In dit ontwerp werd bijvoorbeeld ook de muur aan de rechterzijde van de trap ingetekend. Ook kon op basis van deze maatvoering aangegeven worden waar de verlichting aan de muurzijde aangebracht diende te worden.

Nadat de bouw verder gevorderd was en de wand aan de binnenzijde was geplaatst en alle wanden waren gestuukt, werd nogmaals een afspraak ter plaatse gemaakt om de trappen exact in te meten. Zoals op de foto’s te zien passen de beide trapgedeeltes en het bordes precies in de beschikbare ruimte. Bij het plaatsen van een muizentrap is namelijk geen stelruimte benodigd.

De datum voor plaatsing werd in overleg met de klant bepaald en behalve de trap werden ook de moderne zwartstalen leuningen door TrapDirect gemonteerd.

Omdat deze bordestrap met een éénlaags Monocoat olie behandeld werd, was de trap direct na plaatsing gereed voor gebruik.

De nieuwe en prettig beloopbare trap is precies geworden zoals de klant hoopte en past perfect in deze mooie lichte en ruime woning. Een mooie muizentrap!