Voor deze eiken trappen werden we benaderd door een aannemer waarmee we vaker samenwerken. Hij wenste advies inzake de nieuwe trappen in de woning die hij voor zijn klant aan het verbouwen was. De klant had een zeer duidelijke visie van de nieuwe trappen; modern moesten ze worden! De trappen in deze woning zijn uitgevoerd als dichte trappen op keepboom. Dat betekent dat de treden niet in de trapbomen liggen, maar erop. De trapboom ligt dus ‘onder’ de trapbomen en is niet in het zicht. Aan de zijkant van de trap ontstaat op deze manier een mooi L-profiel.

Bij deze keepboomtrappen wenst de klant specifiek geen wel toe te passen. De wel is de overstek die de trede normaalgesproken heeft ten opzichte van het stootbord. Bij deze trap stopt de trede daar waar het stootbord begint. Eerlijk gezegd raden wij dit model zonder tredenoverstek af. Wanneer je deze trappen beloopt, geeft het ontbreken van de wel een erg ongemakkelijke loop, zowel bij het naar boven als bij het naar beneden lopen. Ook is de ruimte waarin de onderste trap werd geplaatst niet optimaal voor deze rechte design trap. Voor een betere beloopbaarheid had meer ruimte nodig geweest of zou een ander trap met wel comfortabeler zijn geworden. Doordat TrapDirect na een gesprek ter plaatse een duidelijk 3d ontwerp maakt met daarbij een advies met betrekking tot de mogelijkheden en onmogelijkheden, heeft de klant een weloverwogen keuze kunnen maken.

De RVS muurleuning met LED verlichting alsmede het glazen videhekwerk werden ook door TrapDirect geleverd en gemonteerd. De elektrische installatie van de leuning is daarna door de aannemer verzorgd, evenals de onder de trap gerealiseerde trapkast.

Het eindresultaat is puur design te noemen, wat een indrukwekkende entree!