Het was voor de aannemer van deze nieuwbouwwoning geen overbodige luxe om een deskundige trappenmaker ter plaatse te laten komen. De ruimte die origineel bedoeld was voor de trap was te breed, maar wel dusdanig kort dat een goed beloopbare trap niet mogelijk was. Daarbij wenste de klant een moderne trap met Z design te plaatsen, iets want in de aanwezige ruimte niet mogelijk was. Gelukkig vonden we een oplossing op maat die de trap eigenlijk zelfs mooier maakte!

Allereerst adviseerde TrapDirect om het brede trapgat te versmallen door aan de binnenzijde een wand te plaatsen.Hierdoor werd het plaatsen van een Z design trap mogelijk en Z-profiel van deze moderne trap steekt bovendien zeer mooi af tegen deze wand. Daarnaast werd om de beloopbaarheid van de trap te de Z design treden steekt heel mooi af tegen de wand. Daarnaast werd beneden aan de trap, dus in de gang, een bordes aangebracht. Op deze manier neemt u de eerste trede dus eigenlijk al vanaf de gang. Vervolgens kunt u ofwel de trap naar de eerste verdieping nemen of het trapje rechtdoor richting de keuken.

Hoewel het de klant duidelijk was welk trapmodel hij wenste, was de keuze voor de houtsoort nog niet gemaakt. Tijdens een bezoek aan onze showroom in Waalwijk hebben we meerdere houtsoorten en afwerklagen kunnen laten zien en uiteindelijk werd gekozen voor deze prachtige bamboe behandeld met een Monocoat Olie. Een bamboe trap is een duurzaam alternatief voor een hardhouten trap. Immers; bamboe groeit in 8 jaar tot volwassen hoogte, iets waar een boom decennia en soms wel eeuwenlang moet groeien vooraleer het hout gebruikt kan worden voor het maken van een trap.

Een Z trap wordt altijd uitgevoerd als een gesloten trap. De ruimte onder de trap werd hier benut als handige trapkast.

De op maat gemaakte zwarte stalen muurleuningen werden ook door TrapDirect geleverd en gemonteerd. Al met al een mooi project waarbij advies en maatwerk doorslaggevend waren voor het eindresultaat!