‘Licht’; dat was de voornaamste wens van de bewoners van deze mooie nieuwbouwwoning welke onlangs werd opgeleverd. Licht en modern!

De aannemer die deze woning bouwde werkt vaker samen met TrapDirect en maakte voor zijn klant een afspraak in onze showroom. Tijdens deze afspraak werden verschillende hardhoutsoorten bekeken en voor deze trappen werd gekozen voor een Caramello Bamboe met een Monocoat olie in de kleur Pure. Ook werd op basis van de bouwtekeningen een 3d ontwerp van de nieuwe trapopgang visueel gemaakt.

Omdat de trappen geplaatst zouden worden na het aanbrengen van het stucwerk kon ook inmeten pas na het stuken plaatsvinden. Door dit reeds vooraf goed te plannen, hoefde tussen inmeting en plaatsing van deze trappen toch geen lange periode te zitten.

Om de grote open vide zo licht mogelijk te houden, werd gekozen voor 2 open trappen. Enkel daar waar de onderste trap een klein stukje over het toilet op de begane grond gaat, zijn een aantal treden dicht uitgevoerd.

De hoofdspillen van beide trappen werden op elkaar geplaatst en omdat deze vide zo groot en open is vormt deze gestapelde spil een opvallend verticaal element.

Het hekwerk op de trappen en op de vides heeft ronde RVS spijlen en versterkt de moderne inrichting van deze woning.

Op de zolderverdieping werd het videhekwerk tijdens de plaatsing van de trap op maat gemaakt om zo netjes aan te sluiten tegen de schuine kant van het dak en het aanwezige raam. Door middel van een extra lange eindpaal en het secure timmerwerk van de trappenstellers werd dit hekwerk hier vakkundig gemonteerd.

Het eindresultaat is absoluut naar wens van de klant. Prettig beloopbaar, moderne materialen en bovenal licht!