De trap in de showroom gevestigd in deze oude boerderij had absoluut een maatwerkoplossing nodig. Schuine daken, kleine hoekjes, beperkte ruimte … maar de trap diende wel op een logische manier begane grond, tussenverdieping en bovenverdieping met elkaar te verbinden. Daarnaast wenste de klant ook een mooie moderne trap om zo goed aan te sluiten bij de inrichting van de rest van deze luxe showroom.

De architect die bij dit project betrokken was, wenste een stalen trap met eikenhouten treden. Het hekwerk diende uitgevoerd te worden uit stripstaal met een horizontale vlakverdeling, hoewel strak van vorm toch sierlijk. Er werd gekozen voor een open trap zodat de ruimte toch licht blijft en het licht van de ramen door de trap heen kan vallen.

De trap start bij de voordeur en loopt eerst tot aan de tussenverdieping. Door middel van een daar geplaatst bordes kan deze verdieping veilig worden betreden. Op de begane grond is het eikenhouten bordes op een dusdanige hoogte geplaatst dat er genoeg loopruimte onder de trap is gebleven. Daarnaast loopt het dak ook schuin mee over de trap. Door toepassen van een bordes van de juiste lengte blijft het zo ook mogelijk om voldoende afstand te houden tot het dak en dus ook daar niet het hoofd te gaan stoten.

Na het bordes loopt deze maatwerk trap door naar de bovenverdieping. De hekwerken rondom het trapgat vormen een gaaf lijnenspel met de oude balken en vloerdelen.

Het is mooi om te zien hoe traditioneel en modern samen eenheid kunnen creëren. Een moderne trap in een oude boerderij, zwart staal in combinatie met een warme kleur eiken, donkere kleuren en toch een lichte ruimte…. Ontzettend leuk om deel uit te hebben gemaakt van dit project en fijn dat maatwerkadviezen tot deze niet alleen prachtige maar ook comfortabele trap hebben geleid!