In deze prachtige klassieke entree met bijzondere estrikkenvloer waant u zich in een eeuwenoude boerderij, echter werd deze woning pas eind 20e eeuw gebouwd. De bewoners wensten de entree volledig te renoveren en hadden een heel specifiek eindresultaat voor ogen.

De in de woning reeds aanwezige keldertrap en verdiepingstrap waren aan vervanging toe en redelijk steil. De buren van deze klant waren reeds klant van TrapDirect en bevalen ons warm aan. Tijdens een afspraak ter plaatse inventariseerden we de beschikbare maten voor de nieuwe trap en in het door ons gebruikte computerprogramma ontwierpen we binnen de bestaande maatvoering beter beloopbare trappen.

Qua vormgeving werd gekozen voor klassiek landelijk. Een mooie combinatie van geprofileerde eiken trapspillen en bovenregels en smeedijzeren spijlen en leuningen. Ook de uitvoering op keepboom, waarbij de zijkant van treden en stootborden in het zicht blijven, was een expliciete wens van de klant evenals de witte uitvoering van de keepboom zodat deze mooi zou overlopen in de verdiepingsvloer.

Op de foto’s is goed zichtbaar hoe de onderzijde van de trap werd afgewerkt door middel van stucwerk. Een schijnbaar onbelangrijk detail, maar juist dit niveau van afwerking maakt deze entree zo bijzonder.

Ook de bijzondere geprofileerde lijsten onderaan het videhekwerk aan de binnenzijde van de videvloer vormen zo’n detail. Een relatief onopvallend detail dat het niveau van authenticiteit aan deze trap haast ongemerkt versterkt.

We vinden het fantastisch hoe in deze woning de visie van de klant zo goed tot zijn recht is gekomen. Wat een schitterende entree!