Voor een nieuwbouwtraject in de buurt van Waalwijk werden wij door 2 toekomstige buren benaderd voor het maken van een offerte. Het ontwerp van beide woningen is zeer modern en ook voor de inrichting en trappen was de wens aanwezig voor zeer moderne designtrappen.

Design gaat wel eens ten koste van huiselijkheid maar deze klanten zochten naar een goede balans tussen warme materialen en strak design. Tijdens een eerste kennismaking in onze showroom viel de keuze direct op het mooi gevlamde Europees eiken dat u op de foto’s ziet. De warme klassieke tint van het met Monocoat behandeld eiken combineert perfect met de meer industriële look van de zwarte stalen leuning en de mooie taatsdeuren.

Design kan ook ten koste van comfort gaan, maar ook dat is hier niet het geval.

Het model trap waarbij de trapbomen onder de treden liggen wordt keepboomtrap of muizentrap genoemd. Bij dit trapmodel wordt vaak de keuze gemaakt om de stootborden en de treden zonder overstek in elkaar over te laten gaan voor een extra moderne look. Alhoewel erg mooi komt de uitvoering zonder tredeneus in vrijwel geen enkel geval ten goede aan de beloopbaarheid van de trap. Daarom kozen deze klanten bewust voor een uitvoering mét een tredeneus.

Aan de open zijde van de trap werd een wandje geplaatst dat in dezelfde hellingshoek als de trap omhoogloopt en zodoende een ‘hekwerk’ creëert. De mooie stalen muurleuning werd ook door TrapDirect geleverd en gemonteerd en door de muurleuning aan deze zijde van de trap toe te passen, wordt voorkomen dat de bovenzijde van het wandje als leuning wordt gebruikt en snel vies wordt.

Omdat een keepboomtrap vaak pas na het stuken wordt geplaatst, kan pas definitief ingemeten worden als het stucwerk gereed is. Om ervoor te zorgen dat deze bouw efficiënt en soepel kon verlopen, werd op het moment dat de planning voor de stukadoor gereed was ook plek op de planning van TrapDirect gereserveerd. Zo besloeg de periode tussen definitief inmeten en plaatsen slechts 2 weken. Het resultaat is geworden zoals de klant voor ogen had; een moderne designtrap met een klassieke knipoog.