TrapDirect werkt voor particulieren en voor aannemers die in de particuliere markt actief zijn. Voor de privéwoning van één van deze vaste aannemers mochten we ook deze bijzondere trap maken, naar diens expliciete wens uitgevoerd in berken multiplex.

Berken multiplex is geen standaard materiaal binnen het assortiment en voor deze klant gingen we dan ook op zoek naar de juiste kwaliteit om te kunnen verwerken tot een solide trap.

Omdat de trap tussen 2 wanden geplaatst werd, zijn keepbomen toegepast. Keepbomen zijn trapbomen welke zich enkel onder de treden bevinden waardoor deze aan de zichtzijde van de trap niet te zien zijn. Hierdoor ontstaat een modern ogend L-profiel tegen de muren.

Behalve de wens voor het gebruik van berken multiplex in plaats van bijvoorbeeld rubberwood of eiken, was het ook op het verzoek van de klant dat de traptrede en het stootbord een haakse verbinding vormen zonder overstek. Het uitvoeren van de trap zonder overstek, ‘wel’ genoemd, is iets wat onze adviseurs altijd afraden in verband met de beloopbaarheid van de trap. Uiteindelijk is het de beslissing van de klant om te kiezen voor een iets meer traditionele uitvoering met ‘wel’ of zoals hier voor een zeer moderne design oplossing zonder ‘wel’.

Leuk om voor één van onze vaste aannemers ook privé gevraagd te worden voor het realiseren van een trap. Dat beschouwen we als compliment!