Aan de rand van de Loonse en Drunense duinen werd een verouderde jaren 70 villa volledig verbouwd tot een ruime lichte woning met daarin alle comfort van deze tijd. De nieuwe vrouw des huizes werkt als designer en heeft een heerlijke eigen stijl waarin lichte ruimtes, zachte kleuren en een collectie van regelmatig wisselende hippe accessoires een belangrijke rol spelen.

Omdat de trap een belangrijk onderdeel vormt van de entree en een vast element is, was het van belang dat de nieuwe trap een tijdloos design zou krijgen.

Tijdens een bezoek aan onze showroom in Waalwijk waarbij verschillende materialen voor de nieuwe trap werden voorgesteld, viel de keuze op het mooie warme Bamboe Caramello. Liefde op het eerste gezicht!

In de meubelindustrie wordt steeds vaker bamboe gebruikt en ook voor vloeren is deze ecologisch zeer verantwoorde houtsoort steeds populairder. TrapDirect maakt inmiddels al ruim 10 jaar trappen uit bamboe en was en is daarmee uniek in Nederland.

Voor het model van de trap werd gekozen voor een opvallend Z-design waarbij de trapbomen zich ónder de treden bevinden en enkel de treden en stootborden zichtbaar zijn. Aan de open zijde van de trap steken de treden en stootborden bovendien nog een paar centimeter uit ten opzichte van de onderliggende muur om zo het lijnenspel van dit bijzondere trapontwerp extra te benadrukken.

Omdat de hal van deze woning erg ruim en hoog is, was het mogelijk om halverwege de trap een tussenbordes te creëren. Op deze manier wordt de draai van de trap gemaakt in het bordes en hoeven er geen schuine hoektreden gebruikt te worden. Vanzelfsprekend loopt dit extra prettig en bovendien ziet zo’n bordes er ook gewoon erg mooi uit.

Het bovenste gedeelte van deze trap is door middel van een wandje op hekwerkhoogte afgescheiden van de entree. Ook op de 1e verdieping loopt dit wandje op deze hoogte door als afscheiding van de vide.

Aan de muurzijde werd gekozen voor ronde massief stalen leuningen, welke mooi passen bij de stalen taatsdeuren.

Een stoere betonvloer en een frisse groene tint op de muur vormen de omlijsting voor deze hippe bamboe Z-trap.

Op Instagram zijn we inmiddels ‘bevriend’ met de bewoonster van dit huis en het is genieten om te zien hoe de trap dient als achtergrond voor een steeds wisselende interieurstyling. Het is gewoon een prettig besef dat een visie werkelijkheid heeft kunnen worden en dat men blij is met ‘onze’ trap!