In deze woning in de omgeving van Tilburg stonden reeds 2 trappen. De trap van begane grond naar eerste verdieping was echter zeer ongemakkelijk te belopen en nu de bewoner op leeftijd kwam wilde hij voorkomen dat hij vanwege dit ongemak ten val zou   komen. Daarnaast wenste hij zijn woning te moderniseren en ook om die reden maakte hij een afspraak met TrapDirect.

Tijdens het bezoek ter plaatse constateerde onze trappendeskundige inderdaad dat de onderste trap zeer ongemakkelijk te begaan was. Het leek haast of deze trap tijdens het plaatsen aangepast werd vanwege een te smal trapgat en daardoor zo slecht beloopbaar was geworden.

Om een goed en veilig beloopbare trap te creëren adviseerden we om het onderste trapgat te verbreden. Hiervoor werd door TrapDirect maatvoering aangeleverd en de klant heeft deze werken zelf uitgevoerd.

Omdat deze klant op zoek was naar moderne trappen werden diverse offertes gemaakt, zowel van stalen trappen als van volledig houten trappen in verschillende hedendaagse designs. Omdat de getande trapboom van één van de voorgestelde stalen trappen zeer in de smaak viel maar deze uitvoering in staal best prijzig was, werd het alternatief geopperd om dit trapmodel in hout uit te voeren.

Voor de treden, leuningen en bovenregels van de hekwerken werd gekozen voor bamboe. Bamboe is een veel gekozen materiaal voor moderne trappen. De mooie fijne nerf en het feit dat deze houtsoort met een olieproduct in veel verschillende tinten af te werken is maakt het zo populair. Daarnaast groeit bamboe in vergelijking tot bijvoorbeeld eiken vele malen sneller en is dus ecologisch gezien een betere keuze.

Bij het betreden van deze woning is de opvallende designtrap een ware blikvanger. De witte kleur van de trapboom en de warme tint van het bamboe maken dat de trap goed past bij de andere kleuren in deze ruimte. De bijzondere vorm van de trapboom zorgt ervoor dat dit geen standaard trap is maar eerder een designmeubel!

Enkele jaren na het plaatsen van de nieuwe trappen ontstond tijdens het transport van meubels over de trap een kleine beschadiging in de olie. Doordat de gebruikte Monocoat olie een zeer fijn goed uitgedacht product is, was het mogelijk om deze beschadiging snel en onopvallend bij te werken.

Dit is TrapDirect, dit is waar we voor staan. Goed adviseren, meedenken, oplossingen bieden, kwaliteit leveren en service bieden!