Deze prachtige eiken trap werd geplaatst in de nieuwbouwwoning van een aannemer waarmee TrapDirect al decennialang samenwerkt. Zijn werk is van hoog niveau en ook bij de bouw van zijn privéwoning stond kwaliteit voorop.

Al vroeg in het bouwproces zaten we rond de tafel om ideeën en mogelijkheden te bespreken.

Vanaf begin af aan was duidelijk dat de trap in eiken uitgevoerd diende te worden. Er werden verschillende kwaliteiten eiken besproken en de keuze viel op het kwaliteit A eiken dat u op de foto’s kunt zien. Deze trap werd behandeld met een Monocoat Olie in de kleur White, een zeer onderhoudsvriendelijke olie van natuurlijke materialen en pigmenten.

Omdat de trap in de hoek onder het schuine dak door moest lopen, werd op dit punt een bordes geplaatst zodat de doorloophoogte nergens in het geding zou komen. Het is bij een bordestrap ook belangrijk om te zorgen dat het eerste en tweede steekgedeelte van de trap dezelfde op- en aantrede hebben om zo de trap goed beloopbaar te houden.

Er was een sterke wens voor een Z-design trap en voor deze specifieke trap werd de trapboom een stukje verder terug naar binnen gepositioneerd dan standaard het geval is. Op deze manier kon de open ruimte onder de trap dichtgemaakt en gestuukt  worden. Hierdoor wordt de opvallende zigzag bestaande uit het lijnenspel van stootbord en trede nog beter zichtbaar.

Om de aandacht niet af te leiden van het moderne strakke design van deze trap besloot de klant bewust om niet te kiezen voor een hekwerk aan de open zijde.
Ter ondersteuning werd aan de muurzijde van de trap een massieve ronde muurleuning uit staal gemonteerd.


Ook op de vide is niet gekozen voor een spijlenhekwerk maar werd een eenvoudige wand geplaatst welke aan de bovenzijde werd voorzien van een afdeklat in het eiken van de trap.

Wat een mooie trap is dit geworden, in een werkelijk schitterende woning. Fijn om te zien hoe het beeld dat deze klant voor ogen had werkelijkheid is geworden!