Een thuiswedstrijd – deze 2 mooie gesloten trappen staan namelijk in een luxe nieuwbouw villa in Kaatsheuvel, een steenworp van onze showroom in Waalwijk vandaan. Deze samenwerking begon met een bezoek van de klant aan onze toonzaal. De wens voor eiken treden stond al vast, maar hoe de rest van de trappen vormgegeven zou worden, was nog niet beslist.

Tijdens een oriënterend gesprek met één van onze trappenspecialisten waarbij we verschillende materialen en trapmodellen lieten zien, werd gekozen voor de trappen zoals op bijgevoegde foto’s te zien. Opvallend is dat beide trappen uitgevoerd zijn op keepboom, waarbij de trapboom dus ónder de treden ligt. Ook werd ervoor gekozen om beide trappen als dichte trap uit te voeren.

Om het geheel echter toch fris en licht te laten ogen, zijn zowel de stootborden als ook de onderzijde van de trappen wit geschilderd. Het licht dat in het trappenhuis binnenvalt door de opvallende raampjes reflecteert al het wit nog eens extra.

De eiken traptreden zijn met een Monocoat Olie in de kleur Natural geolied waardoor de mooie originele kleur van het hout behouden blijft. Omdat deze olie in het hout doordringt, wordt het hout van binnenuit beschermd en heeft de trap weinig onderhoud nodig.

De stalen muurleuningen heeft de klant zelf elders gekocht en na plaatsing van de trap laten monteren.

De trapopgang in deze woning straalt elegantie uit; mooie materialen, nette afwerking en opvallend licht – een succesvol project!