De klant waarvoor we dit project realiseerden, wenste een bamboe houten trap te plaatsen en had als visie een hekwerk te creëren van bamboestengels. Dit soort projecten vinden we als TrapDirect altijd erg leuk om te maken!

Allereerst zijn we op zoek gegaan naar bamboestengels van de juiste lengte en ongeveer dezelfde doorsnede. Daarna werd er in overleg met de productie bepaald hoe we dit hekwerk zo konden monteren dat het de benodigde veiligheid biedt. Het hekwerk loopt vanaf de begane grond door tot op hekwerkhoogte op de vide op de eerste verdieping. Flinke stengels dus!

De bamboe trapspijlen zijn op de begane grond in een maatwerk regel bevestigd. Omdat elke stengel een net andere doorsnede heeft, was dat een aardig precisiewerkje. Op plafondhoogte werden de stengels vervolgens aan de binnenzijde van het trapgat bevestigd en op de eerste verdieping houdt een bamboe bovenregel de balusters mooi recht.

De klant koos voor een open trap om zo extra licht via de trap ook de kelderruimte binnen te laten komen. Het bordes in deze trap was ook een wens van de trap en laat de trap nog meer tot zijn recht komen.

Mooi hoe deze trap een combinatie is van de grondstof – de stengels – en het verwerkt product – de verwerkte bamboe panelen.

Beoordeling klant na afronding project

“Zeer aangename en correcte samenwerking voor de plaatsing van een prachtige trap. Voor verkoop werd er duidelijke informatie gedeeld in een aangenaam gesprek. Onze vraag voor bamboe ging buiten het standaard gamma, wat op geen enkel moment als probleem werd aangehaald. De afspraken werden correct nageleefd bij de installatie en oplevering van de trap. Alles werd ook netjes opgeruimd. De trap stond enkele weken na bestelling reeds in ons huis. Toen we toch nog een klein probleempje ontdekten enkele weken na oplevering, werd dit zonder discussie zeer snel aangepakt. We zijn zeer tevreden over de trap en krijgen ook steeds complimenten van mensen die bij ons op bezoek komen.”

Steve , Antwerpen