Het eerste contact tussen TrapDirect en deze klant verliep via de e-mail. Men was op zoek naar een moderne verdiepingstrap voor in een nieuwbouwwoning maar had nog geen duidelijk beeld voor ogen. Op zo’n moment is het mogelijk om een afspraak te maken in de showroom om ideeën op te doen, maar in dit geval wenste de klant eerst wat verschillende prijsindicaties per mail.

In eerste instantie werden een moderne Z-designtrap en een keepboomtrap aangeboden, in bamboe, gelamelleerd rubberwood en in eiken. Bij deze offertes werden steeds foto’s meegestuurd van de aangeboden materialen en reeds door ons geplaatste vergelijkbare trappen. Het aangeboden bamboe werd met enthousiasme ontvangen, echter de aangeboden trapmodellen waren niet in de gewenste stijl.

Daarop werd de trap zoals hier op de foto’s te zien, aangeboden als alternatief. Een eenvoudige dichte trap met gewone trapbomen, maar met een in het oog springend hekwerk opgebouwd uit zwarte horizontale barren en een houten bovenregel. Deze uitvoering sprak de klant zeer aan, zeker ook omdat ook zwarte deuren in dezelfde ruimte geplaatst zouden worden.

Het hekwerk op de trap loopt op de eerste verdieping over in een videhekwerk. In verband met veiligheid zien we liever dat een videhekwerk verticale spijlen heeft, maar de klant gaf tijdens het inmeten van de trap specifiek aan de spijlen horizontaal te wensen. Een muurleuning werd achterwege gelaten, maar het hek aan de open zijde biedt voldoende houvast tijdens het belopen van de trap.

Het bamboe is met Monocoat Olie in de kleur Smoked Oak behandeld, een ietswat grijze tint.

Het resultaat mag er zijn! Een moderne houten trap in een warme tint en mooi gecombineerd met zwarte accenten. Een mooie binnenkomer!