De op de foto’s zichtbare balken verraden dat deze eiken trap zich niet een ultramoderne woning bevindt maar in een oude doorleefde ruimte. Om precies te zijn in de achterste helft van een monumentale boerderij uit het jaar 1612 in de buurt van Breda.

De achterste helft van de boerderij werd al eerder tot functionele woonruimte verbouwd en was toe aan een design make-over.

De bewoners werden via hun aannemer geattendeerd op TrapDirect en brachten een bezoek aan onze showroom in Waalwijk om inspiratie op te doen en een keuze te maken uit de verschillende materialen.

Hoewel het pand oud is, wilde men de inrichting juist modern vormgeven. De combinatie van een moderne Z-design trap uitgevoerd in tijdloos eiken zorgt voor de juiste balans tussen ruimtelijk strak en nostalgisch sfeervol.

Om de aandacht niet af te leiden van de Z-design trapbomen, maakte de klant de keuze om geen hekwerk op de trap te plaatsen. Een muurleuning werd uiteraard wel toegepast. De muurleuning is uitgevoerd als een in principe onopvallend rechthoekig model en deze werd in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Echter, wanneer het donker wordt, vormt deze leuning een bijzonder designelement. Er werd namelijk LED verlichting toegepast in de leuning, welke bovendien in verschillende kleuren instelbaar is.

Bovenaan de eerste trap bevindt zich een overloop welke toegang geeft tot verschillende slaapkamers. Ook start hier een tweede kleine trap om de loopbrug richting het voorhuis te betreden.